BelRAI Screener voor kinderen

De BelRAI Screener voor kinderen peilt naar het niveau van functioneren op volgende vijf domeinen:

  1. Activiteiten van het Dagelijks Leven (ADL)

  2. Cognitie en communicatie

  3. Gedrag

  4. Sociale participatie

  5. Aandacht en activiteit

Daarnaast wordt ook de extra zorg door ouders of mantelzorgers in kaart gebracht.

Doelgroep en sector

De BelRAI Screener voor kinderen kan gebruikt worden bij minderjarigen tussen 4 en 18 jaar.

Doelstelling

De BelRAI Screener voor kinderen heeft als primair doel het inschalen van de mate van zorgbehoevendheid van het kind of de jongere om het recht op een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden (een tegemoetkoming in het kader van de Vlaamse sociale bescherming) te kunnen bepalen.

Opleiding

Om de BelRAI Screener voor kinderen op een correcte en betrouwbare manier te kunnen gebruiken in de praktijk, is het essentieel en verplicht om een opleiding te volgen. In de toekomst zal het Kwaliteitscentrum voor Diagnostiek trainersopleidingen voor de BelRAI Screener voor kinderen inrichten.


Wil je graag op de hoogte gebracht worden over de toekomstige trainersopleidingen van het Kwaliteitscentrum voor Diagnostiek? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief.

Handleiding

De documentatie ter ondersteuning bij het gebruik van de BelRAI Screener voor kinderen wordt in de toekomst ter beschikking gesteld aan alle opgeleide zorgverleners en trainers. Wanneer je een BelRAI opleiding gevolgd hebt, kan je de documentatie raadplegen via het vormingsportaal.